ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Η θάλασσα, όση χαρά προσφέρει, τόσους κινδύνους κρύβει. Πρόσφατα ξαναήρθε στη δημοσιότητα η υπόθεση για τους υπαίτιους ενός τραγικού συμβάντος  – Ο μικρός Μιχαήλ έχασε τη ζωή του ενώ έκανε θαλάσσια σπορ στο Καλό Λιβάδι, όπου η επιχείρηση λειτουργούσε με προφανή τα προβλήματα ασφάλειας – Ο πατέρας του παιδιού, ο Παναγιώτης Πασχαλάκης ίδρυσε τη Safe Water Sports, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή θαλάσσιων δυστυχημάτων.

Θα οδηγηθούν εντέλει στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι ως υπαίτιοι για τον θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ Πασχαλάκη το 2014 στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου.

To Safe Water Sports είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό, τα υδάτινα σπορ και τις δραστηριότητες αναψυχής. 

Σκοπός του είναι η πρόληψη των θανάσιμων ατυχημάτων που γίνονται στο υδάτινο περιβάλλον μέσω της συνεργασίας όλων των ενδιαφερόμενων μερών ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής απόλαυση των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που γίνονται στο νερό.

Στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ μπορεί να δει κάποιος τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την ασφάλεια των θαλάσσιων δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

https://safewatersports.com/el/eidikes-draseis/747-paratiritirio